KÜLTÜREL MİRASIMIZ OLAN MOTİFLERE VE MASALLARA DOKUNUYORUZ

KÜLTÜREL MİRASIMIZ OLAN MOTİFLERE VE MASALLARA DOKUNUYORUZ

31.03.2022 227

Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz

Türkiye'den on , Hırvatistan'dan iki, Kuzey Makedonya, İspanya ve Romanya'dan birer okulun ortak olduğu eTwinning projemizde  görme engelli, otizmli özel öğrencilerin kültürel mirasımız olan masalları ve kültürümüze ait motifleri anlamaları ve dokunabilmeleri için dokunsal duyu materyali hazırlanarak öğrencilerin dokunma duyularını harekete geçirecek hem işitsel hem duyusal öğrenmeleri hedeflenmektedir. Bu şekilde görme engelli ve otizm tanılı öğrencileri kültürümüzü tanıtırken sanat materyalleri ile buluşturmayı hedefleyen projemizde öğrencilerimizde empati değerimizin gelişmesini hedefliyoruz. Görme engeli veya otizm tanısı olmayan öğrenciler kabartmalı materyalleri özel gereksinimli arkadaşları için hazırlayarak öğrenimi gerçekleştirirken birden fazla duyuyu aktif hale getirmeyi deneyimleme fırsatını da bulacak.

Kahve Sanatı

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz geçmişten günümüze kullanılagelen Türk motiflerini araştırmıştır. Motifleri dokunsal duyu materyalleri haline getirerek kahve sanatına uygun olarak renklendirmiştir.

Halıcılık Söyleşisi

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz geçmişten günümüze halıcılık konusunda uzman davetli Döndü AKGÜN tarafından bilgilendirilmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerimiz halının işlevleri, Türk tarihindeki ve toplumundaki yeri, motiflerin anlamları hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamıştır.

Hat Sanatı Ve Hattatlık Üzerine Söyleşi

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz geçmişten günümüze hat sanatı ve hattatlık konusunda uzman davetli Mevhide DEMİR tarafından bilgilendirilmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerimiz hat sanatının incelikleri, Türk tarihindeki ve toplumundaki yeri, hat sanatında kullanılan malzemeler ve hat eğitimi hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamıştır.

Masallar ve Masal Anlatıcılığı Üzerine Söyleşi

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz kültür hazinemiz masallar konusunda uzman davetli Serkan GEZMEN tarafından bilgilendirilmiştir. Bu etkinlikle öğrencilerimiz masallar ve masal anlatıcılığı hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamıştır.

Kâğıt Rölyef Çalışması

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz, çeşitli masallarda geçen hayvan bitki motiflerinin kâğıt rölyef çalışmasını grup çalışması olarak yapmıştır.

Üç Boyutlu Nardaniye Hanım Masalı

Okulumuzda sürdürülen eTwinning projesi Kültürel Mirasımız Olan Motiflere ve Masallara Dokunuyoruz kapsamında öğrencilerimiz, Nardaniye Hanım masalını okudu. Masaldaki nesneleri, kişileri, yerleri görme engelli, otizmli özel öğrencilerin kültürel mirasımız olan masalları ve kültürümüze ait motifleri anlamaları ve dokunabilmeleri için dokunsal duyu materyali haline getirdi.

31-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-202231-03-2022